Basilicum in de nieuwe mini Makkelijke Moestuin

Basilicum

Met mn getotter van de trap is het in het iglo kasje niet vooruitgegaan en Nick helpt me met de basilicum en de tomaten. Er staan drie plantjes met artisjokken en wat zonnebloemen. Aj ja en bloemkool in pot. Had ze gekocht als klein plantje, een experimentje. Wist niets van de regels van de kunst.

 Als ik het goed begrepen heb  vouw je de bladeren zo dat er geen licht aan kan. Ze blijven wit en worden een mooi bolletje.

Deze bloemetjes hebben geen corsetje aangetrokken maar hun stengeltjes als vrijbuiters alle kanten op gezet. Heb er al 2 geoogst en de beste bloemkool ever:-). De smaak van vrijheid.

BASILICUM: ook daar heb ik me een beetje in verdiept. Basilicum ging bij mij niet zo geweldig. Ze hebben minimaal 15° nodig. Zijn geen mediterrane blaadjes maar komen oorspronkelijk van India.

HEBBEN HEKEL AAN: de snikhete middagzon en hebben graag de ruimte, net als mijn bloemkoolstengeltjes. Basilicum en tomaatjes staan graag bij elkaar en hebben er allebei een hekel aan een schip met zure appelen op hun kop (geen water van boven).

BLAADJES: als ze geel worden hebben ze misschien wel teveel water gekregen. Worden ze donker dan was het misschien te koud. 

Conclusie: houdt van gematigd, drinkt graag van onder en wil ruimte. Al er een 8-tal blaadjes zijn kun je het topje erafhalen en groeien ze meer  in de breedte.

Op de foto is de traditionele basilicum. Deze kan niet zo goed tegen droogte. De nieuwe van de Makkelijke Moestuin ga ik deze week eens proberen? Wordt een struikje schijnt en kan wat meer hebben.

Love

Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.