eerste oogst radijzen

kookdagboekje 30042018

Van 5 april naar 30 april. De groentes hebben zo hun best gedaan. Het was een heerlijke maaltijd. De tomaten, en de verse kurkuma kwam uit de winkel, maar voor de rest kwam al het groen en de rode bolletjes uit het raster gegroeid. Zo zalig. Het voelt als een gift als je dat je familie op het bord geeft.

Herinnert me eraan dat een behoorlijk servies hier niet zou misstaan. Maar ach… het proeft goed. Niet te netjes en ontspannen. Dat is toch de bedoeling van een moestuintje.

Plukken waar je zin in hebt. Ik verbaas me er soms over wat je je met verse ingrediënten kunt veroorloven in een roerbak. Spaarzaam met alles wat domineert. Rozemarijn, kurkuma, marjolein, citroenthijm.

Verse kruiden  zijn toegevender. Een gemberpoeder uit een potje, een wortel uit een winkel of de zelfgekweekte gember. Deze is zo zacht van smaak met toch dat specifieke. Onvergelijkbaar.

De jonge scheuten van de wintererwt gingen even in de roerbak. De jonge rucola helemaal op het eind. Voor het gemak heb ik er ook de sla en de Aziatische pluksla doorgeknipt en …..

Aan tafel!!!!!!!!!!!!!!!:-)

Love

Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.