bodempje hakselen

Over oude zaden, de lente en een bodempje voor de kas

Elk zonnestraaltje wordt met enthousiasme geabsorbeerd. Heerlijk toch. Takken worden aangesleept en de groene knop van de hakselaar blijft stevig ingedrukt. Na een uur ben ik stoffiger als de bezem in de kast. Maar … er ligt een bodempje achter in de tuin. De planning is dit weekend. Dan wil ik het rond geval in elkaar hebben staan. Ben benieuwd of de tomaatjes binnenkort het enthousiasme delen.

Met familie eten we iets en als ik terug mijn oude kleren aan heb komt Brigitte de hof opgereden. Verleden jaar haar eerste bak, nu een tweede en ook nog aardbeitjes. Als we alle mix hebben ingeladen zegt ze “nu nog een pakket zaden”. “Ja want er staat een vervaldatum op.

Zelf gebruik ik nog altijd mijn oude zaden. Behalve de lente-ui, het enige zaad tussen de MM zaden die het echt niet deed, blijven zaden vaak jaren goed.  Een veldsla wel tot 6 jaar. Zonde om het allemaal in de vuilbak te kieperen.  Hieronder 2 links naar een eerder blogje over houdbaarheid. En je kunt altijd een kiemtestje doen.

houdbaarheid zaden en de bak van Lies

Makkelijke Moestuinzaden 01/2018

Met deze verkondigingen verkoop ik natuurlijk heel wat minder zaden. Maar duurzaamheid duurt het langst, denk ik dan. Brigitte rijdt naar huis zonder nieuwe zaden. Eerst nog even proberen en misschien de kiemtest.

In de webshop verstuur ik een enkele doosje zaden per brievenbuspost.  Het totaalpakket met vijf doosjes komt met de pakketdienst. Stuur me even een mailtje. De meest genomen zaden zijn de kleurige salade en de toppers.

Love

Berries

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.