Makkelijke Moestuin tijd om te plannen, nog niet om te zaaien

Over reserveren en plannen maken voor een moestuintje

Hold your horses betekent zoveel als “houd je nog maar even in”.  Als een zonnestraaltje haar weg in de tuin vindt, beginnen de zaadjes in de zakjes te springen. Zo voelt het. Maar er komt nog fikse nachtvorst aan. So “hold them for a while.

Vanuit Nederland komt een mail binnen over het plannen van je bak. Hier in België zijn er ook al mensen mee bezig. Vooral de grove vermiculiet en de fijn voorzaai.  Het pallet vermiculiet kocht ik voor mensen die zelf hun mix willen mengen. Verleden week kocht een meneer het voor zijn sneeuwklokjes waar hij prachtige foto’s van maakt. Een toffe gebuur kwam een zak halen om straks  grond te verbeteren. Dus het is niet alleen de mixmengeling die hier de klok slaat.

In Nederland werd duidelijk hard gewerkt aan de hele produktlijn. Slim zijn de budgetbakken. Voor een klein prijsje kun je uitproberen of je het wilt blijven doen. De duurzame bakken in Douglas hout blijven. En nog iets duurzamer zijn de bakken in thermisch behandeld populierenhout. Chique dinges.

Het vervoer is belastend voor het milieu maar is ook duur. In de loop van de weken blijf ik reservatieprodukten toevoegen. Ook als de camion in één keer de grens over kan scheelt het in de papieren. Dan is het maar één keer € 35.  Reserveren is dus dubbel voordeel.

Als je zelf je grond wilt maken of wat meer uitleg over de verschillende bakken?  Op de webshop van BirdsandBerries volgt een artikel.  Ook de website van de Makkelijke Moestuin.nl is een bron van informatie.

Love

Berries

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.