koken met de Makkelijke Moestuin

moestuin en kookdagboekje 08022018

De veldsla overleefde de vrieskou….

maar niet de hongerige monden van mijn familie. De keuken binnenstappend met mijn schaal met groentes bedenk ik wat ik nog heb. Van de Bioplanet had ik Penne pasta, een zoete aardappel en een spitskooltje. Van alles neem ik de helft. Voor de vleeseters was er nog wat kalkoen over. Gaat snel gepiept zijn. Misschien niet zo snel als de raket van SpaceX, maar toch..

Terwijl er een scheutje olijfolie de pan in gaat met een snuifje pilli-pilli, gaan de tuingroentes het water in. We zijn met 5 man, waarvan 4 wolven.  De halve spitskool en de halve bataat is aanvulling.  Kleurt ook mooi, dat oranje. Mooie plaatjes eten meer. Als ik de porties naar beneden wil kan ik altijd wat saaier kleuren. Maar nee, het is leuk met zo’n groep wolven.

Dat weet Hélène Grimaud al lang. Per toeval kruiste een wolf  haar pad en sprong in haar hart. Ze struint de USA af en vindt een domein in South Salem. Bouwt er een huis en sticht het Wolf Conservation Center. Het is andere koek om je wildste ideeën om te zetten in realiteit. Nu is ze een gewilde concertpianiste. Maar zoals vaak met mensen die uit de massa stappen is het eerst jaren op een klein kamertje overleven. Haar biografie heb ik met veel respect gelezen. Aan de buitenkant zie je een mooie intelligente vrouw. Maar van binnen was er ook maagkanker en chronisch vermoeidheidssyndroom. Ze mist het woord “opgeven”  in haar woordenboek.

Ahh.. de roerbak is klaar. Ik zag al af en toe een neus van één van mijn wolven de keukenhoek omkomen. Er bleef niets over.

Als ik even optel: pasta € 1,1/2 bataat € 0,94, 1/2 spitskool € 1,01, 1/2 bakje champignons = 250 gr. € 0.50, Schepje Morga bouillonpaste, klein stukje verse kurkuma, look en wat kruiden. 0,30. grote schaal moestuingroentes . Voor het gemak nog snel 350 gr. saus van Bionata Arabbiata € 2,27. Dit is € 6,02 Ik had nog kalkoen liggen, maar ik had er ook het kippengehakt van de Colruyt bij kunnen doen. In dat geval was het per persoon € 1,80  Nu was ik klaar met een 1,20 € per persoon. Ik reken nog eens na, want het lijkt me zo weinig.  Maar kan geen foutjes vinden.  Dat je nog groentes uit je bak kunt oogsten is bijzonder, ook voor je kostenplaatje. Wordt daar wel gelukkig van.

Wolven   http://helenegrimaud.com/wolf-conservation-center .  Op 22-02-2018 geeft ze een concert in München. Zalig lijkt het me daar te zijn. Maar zal hier nog wat tussen de moestuinbakken blijven zitten.

Love

Berries

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.