Amsterdammertje

Meest gelezen blogje in 2017 ging over Amsterdam

Toen ik naar de statistieken van Trans IP keek gaf de teller 4.500 aan. Meest gelezen in 2017. Een blogje over mijn opa, zijn geliefde Amsterdam en de burgemeester Eberhard van der Laan. “dat het de lieve stad blijft  die het is…

Geboren in het huis waar mijn grootvader woonde.  De trap op de Singel bij mijn ouders was te smal in geval van complicaties, vertelde mijn moeder me.  Ook na de scheiding van mijn ouders woonden we daar. Op het Sarphatipark. Ik kwam er nooit meer tot een aantal jaren geleden.  Schiermonnikoog was verkozen tot mooiste plekje van Nederland en ik mocht tentoonstellen in de schuur bij Harm.  Een mevrouw wilde graag de “strandwandeling”. Het strand, de zee en in de verte twee kleine wandelende figuurtjes. Ze vond het leuk om te zien wie het gemaakt had. En ik ging met de canvas in de auto terug naar mijn geboorteplekje.

Ze wees naar de kleine figuurtjes en zei “Dat zijn wij”. Ik dacht even dat zij het echt waren en ze zag mijn verbaasde blik. “Niet echt”, maar het is een heerlijke gedachte. Dat vond ik ook. Terug naar huis rijdend bedacht ik dat het altijd een magische en veilige plek was. Als de kastanjes vielen, raapte mijn grootvader ze en we maakten er met stokjes figuurtjes van. Tot ik te oud werd en ze beschimmeld in een doos bleven liggen.

De foto op het blogje is trouwens op Texel, Den Burg.  Mijn grootvader verliet dan even zijn geliefde Amsterdam om te ravotten met zijn kleinkind. Onze buurman was trouwens Cor Witsche oftewel Pipo de Clown. Jaren later toen we terug in Amsterdam woonden, zat ik in Carré naar een voorstelling van hem en Mamaloe te kijken en lachte me een kriek toen ze de was om zeep hielp met haar gekleurde onderbroeken. “Weet het nog altijd.

Het groeien begon in Amsterdam. Het stopt niet tot je de pijp uitgaat. En zo ook de moestuintjes. Het stopt niet. Het seizoen is er al weer bijna. Let’s start. Met de veldsla.

“Make my life garden”. “Laat mijn leven groeien.

Love

Berries

Link:  https://www.berries.blog/2017/10/12/dat-het-de-lieve-stad-blijft-die-het-is/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.