palmkool, veldsla, andijvie, butternut, couscous spelt

Kookdagboekje

Woensdag scharrel ik in de pikkedonker nog wat groentes bijeen. Met de gsm op zaklantaarn jongleren bij de palmkool. Er is ook  andijvie en veldsla. De spinazie en de winterpostelein laat ik in de kou staan. Die zijn voor volgende week.

De merguez worstjes zijn aan het ontdooien als ik de palmkool was en fijn snijd. Geen enkele groente laat zich met plezier opeten. De kool geeft bij het snijden stofjes af om zichzelf te beschermen las ik laatst. Hoe fijner je snijdt hoe meer van die stofjes. Die bescherming is ook voor ons bedenk ik en snijd nog wat fijner.

Leuk is het om jezelf uit te dagen. Geen geplan, geen receptuur. Gewoon in je hoofd proeven.  Het hoeft niet voor de hand te liggen. De groentes roerbakken met olijfolie. Een tipje pilipili als je de olijfolie in de pan doet voor een beetje karakter.  Twee ajuintjes, een fijngesneden tomaat,  look, beetje verse gember, klein en fijn, beetje verse kurkuma en het is smullen. De andijvie en de veldsla er pas vlak voor het opdienen door doen.

En de worstjes natuurlijk voor de mannen. Simple food, good food. Uit de moestuinbakken in december. Smile on my face. 

Love

Berries

P.S. wat ik niet uit de moestuinbak kan oogsten haal ik veelal van de  Bioplanet en de Colruyt.  Een winkeltje waar ik ook graag kom voor de goede uitleg is De KIem.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.