borlotti bonen vers geplukt uit de moestuin

moestuin dagboekje 28 september 2017

Borlotti. Bijna alle dagen ging ik ernaar kijken . Langzaam kleuren ze rood. Als een boei. Boeiend zijn ze ook.  Het is maandag en een perfecte plukdag. Het boek van “Green delicious” ligt open. Kroketten a la borlotti.  Had wel even de tijd voor het opstijven over het hoofd gezien. Was niet het enige.  Ook met het “flink kruiden” was ik niet flink genoeg geweest.

Eén van de “mee-eters stond ondertussen in de keuken te springen wanneer het nu eindelijk klaar was. “Weet het niet, een experiment”. Ja maar op zijn langst? Kwart na acht? Ok. Uiteindelijk werd het half negen. Er werd een trein gemist. 

Volgend jaar heb ik vast meer tijd en pluk ik de overvloedig gezaaide boontjes. Ook zonder jasje zijn ze prachtig. Als kievitseieren maar dan een boontje. Vandaar in Nederland kievitsboon. Ze zijn geweldig. Als begeleiding bij de kroketten probeer ik  “pastinaakfrites”. My cup of tea. Heerlijk en zo klaar.

Dinsdag maak ik een roerbak van alles wat er voor mijn handen komt.  Palmkool, snij- spek- en prinsessenbonen, blad van biet, een wortel.  Als het eten bijna klaar is nog wat  blad van de  Oost-Indische kers kropsla, pluksla, veldsla en fijngesneden  lookstengels erdoor. Het schepje bouillonpasta van Morga zat er al door in het begin. Goed smaakje.  Ook de pasta met zoete aardappel komt van Bioplanet. Een paar minuutjes. Lekker zacht. 

Love
Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.