snapshotje aardbeitjes met geschreven tekst moestuindagboekje in watercolor stijl

moestuindagboekje met aardbeitjes en tomaatjes

Ochtendritueel. ’s Morgens eerst een glas warm water met kaneel en honing.  Dan aardbeitjesgepluk  voor het havermoutje dat  “bekan”  is uitgepruttelt.

Genietend van een chichoreikoffie stap ik naar de enige bak die uit zijn voegen barst van al het groeisel. Twee vliegen in één klap.  De andere levende huiswezens kunnen in alle rust hun ontbijt naar binnen werken. “ Geen gruwelijk en afschuwelijk”. Gewoon choco of zoiets. 

Ik stap verder langs de “tomatenbak”. In die bak zitten ook bonen. En aardbeitjes. En besjes en kruiden. Teveel.  Alles in die bak ging voor full size. “And became oversized”. Voor  “Tiny Tim” en “Cerise”,  een gevaarlijke bak.

Te weinig lucht. Met de mail over aardappelziekte van Jelle, check ik nog eens en zet “uitdunnen op het lijstje”. Een bruin blad in de vuilbak. Voor de zekerheid maar niet op de compost. “You never know”. De volgende dagen zet ik arendsogen op voor die kleine kleurende bolletjes.

De oogst aan het begin van de week: een kom met slasoorten. Een vrij avondje als er een vegetarisch Yumbelletje van zoon- en manlief de keuken inkomt. Even geen gekook. 

fotootje van sla oogst op 22/8/17. Bindsla, kropsla en rucola
augustus de maand dat sla happy is in mijn bakken:-)

En de hele week experimenteer ik met thee van kruiden.  Thijm met rozemarijn en een beetje
honing. Of alleen blaadjes salie. En vooral kamillebloempjes met citroenmelisse. Mijn moeder gaf me jaren terug een glazen theekan met kruidenreservoir. Simpel als een theezak.  Lekker en knus.

fotootje van kamille oogst voor thee 23/08/2017
een kamilletheetje van geplukte bloempjes, citroenmelisse en honing gemaakt. Als de hitte van het kokend water eraf is: beetje honing met een plastic lepeltje toegevoegd.

Van vrijdag tot zondag viel er van alles te oogsten. Wortelen, bonen, tomaten, kruiden, snijbiet, blad van oost-indische kers, kruiden,  blad van gewone biet,  andijvie. bladeren van de palmkool. En aardbeitjes.

Het komkommerplantje weet van geen ophouden en groeit over het dak van het tuinhuis.  Waar staat die ladder ook weer?

Love

Berries

Wil je meer lezen over de tomatenziekte Kijk eens op de blog van Jelle? Hier is de link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.