snapshotje komkommer bloempje met wit geschreven tekst komkommertje in watercolor stijl

Moestuindagboekje

In de eerste week van juli stuurt Ann een snapshotje van een oogst. “Het lachende kokommerplantje lacht me nu toe van op de tafel”, schrijft ze erbij. En daarna “ik heb nog geen komkommer hoeven kopen”.

Voor het plantje hier was het een tijdje “kommer en kwel”.  Laat met voorzaaien schoot het toch stevig omhoog. Het moest aan een klimrek. In de bak bij de aardbeien ging niet. Aardbeitjes hebben de pest aan komkommers. Net als patatjes horen ze tot de familie van de nachtschade. Geen match dus.

Voor de twee plantjes neem ik een aardewerken potje en rek het tijdelijke uit tot het uiterste. “uitstelgedrag”. Ze barsten uit hun potje.

Met de potjes stap ik naar hun nieuwe thuis. Voorzichtig wil ik de eerste eruit halen. Foute boel. De worteltjes hadden zich in de poreuze pot vastgezet. Het lukt en ik steek het plantje in de mix. En….de steel knakt. Bijna doormidden.

Het beschadigde stukje leg ik juist onder de aarde en houdt het goed vochtig. En het dappere komkommertje laat zich niet kisten.

drie snapshotjes van een komkommerplantje

Zoveel overlevingsdrang.  Er staan vandaag heel wat kleine komkommertjes aan.

Verder heb ik denk ik nog een kleine kilo bonen geoogst. Paprikaatje, patatjes, aardbeitjes, kruiden, sla, bieslook.

Gezaaid: sugarsnaps, veldsla en twee maal spinazie. Ook voor bompi zijn bak. Die zaden hebben harde koppekes. Eerst een dagje in het water en dan de grond in.

Love

Berries2 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.