fotootje van oogst op 9/8/17.. Boontjes, paprika, O.I. kers en basilicum

Over random food en oogst op je bord

Zoveel goede receptenmakers. En je kunt kiezen waar je zin in hebt. Mijn jongste zoon hoopt soms dat ik wat meer de recepten kies. Geen “random food”

Het is waar. Ik pluk uit de moestuin en de keuken wat er is.  Binnen het uur moet het prikklaar zijn. Een recept tot in de puntjes volgen…  Ach..

Gespeend van kuddegedrag, zal  “Jeroen” zich niet storen aan mijn keukenactiviteiten.  En ik schuif regelmatig mijn onderstel vergenoegd onder tafel  als mijn familie in de kookpotten van “de Meus” duikt.

Andere dagen  is er een “Pascale” weggetje. Als er al richting is.  Toen mijn kinderen klein waren ging ik al met lichtere tred over het kookpad. The choice is ours. And “that’s how it’s meant to be”

Random oogst uit de moestuin. Nieuwsgierig leg ik de boontjes op de weegschaal: 650 gram. De paprikaatjes ontvel ik na de oven. Samen met olijfolie, balsamico, honing  en verse rozemarijn, oregano en thijm, heb ik het in een glazen potje op een koele plek wat laten trekken. Ah ja en heb ook nog wat stengels kleingesneden look erbij gedaan.  ’s Avonds een deel over de geroerbakte boontjes. Heerlijk.  Zal als vinaigrette bij de sla ook zeker te pruimen zijn.

Twee snapshotjes in één beeld. Juist geoogste Santé aardappeltjes en de patatjes die uit de oven komen
Het experiment met patatjes.l Ze zijn nog niet op. Er zitten er nog:-)
fotootje van oogst op 09082017
Paprikaatjes in de oven. snijbonen in de roerbak, basilicum met tomaat en mozarella.

Kamille theetje. De plantjes zijn goed aan het groeien. De bloempjes geuren in het hete water. Beter als zakjes. Ook de thijmthee met  honing.

Op 13/08: het vak met radijzen leeggemaakt. Volgend jaar zet ik een andere soort. Vind ze toch nogal heftig van smaak.

Op 13/08: Rucola voor drie personen en bieslook. Met wat kip, tomaat, pasta, bieslook en zoete aardappel die ik nog had liggen. Perfect snel.

 

Love

Berries

4 comments:

Ziet er allemaal zo zalig lekker uit. Dat pluk je avondeten gevoel mis ik wel, met mijn volkstuintje een paar kilometer van mijn keuken verwijderd. Toch een beetje andere aanpak en soms geraak ik er gewoon niet. Wat ik dan wel zonde vind.
Ik ben ook fan van tijm-thee. En nog meer van salie thee. Ik heb ook hyssop in mijn tuintje staan, maar moet nog eens opzoeken waar ik dat in kan gebruiken. Heeft in alle geval mooie bloemetjes waar de bijtjes van houden.
Recepten…ik heb toch wel een houvast van een recept nodig. Daarna geef ik er wel mijn eigen twist aan. Heb hier nog ergens een recept voor een Italiaanse soep met palmkool. Eens opzoeken, want die palmkool groeit als… kool natuurlijk.

Beantwoorden

Die patatjes staan bij mij ook in een pot op mijn terras. Misschien een mogelijkheid? Basilicum kan perfect in potten op je vensterbank. Smaakt bij mij steviger als de plantjes die ik koop in de supermarkt. Je kunt vlg mij ook altijd snijbiet in je voortuintje doen. Ik knip sommige groentes die teveel opkomen weg. Maar snijbiet. niet. Het teveel steek ik in potjes en groeit als …k..:-)
Hoe doe jij je saliethee?
Hyssop. Staat ook op het lijstje:-) Palmkool heb ik al fijngesneden en geroerbakt met een beetje look en wat bouillonpasta van de natuurwinkel. Zo klaar.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.