foto van avondeten uit de moestuin op 06082017

roerbak en sla op ons bord

’s Morgens at ik m’n havermoutje met blauwe besjes en aardbeitjes. De grote besjes vind ik lekker. Er staat ook een struikje met kleine vruchtjes. Goed om de produktie van de grote bes omhoog te krijgen. De smaak is niet “je van het”.

’s Middags maak ik thee van aardbeienblad.  En dat valt supergoed mee. Heerlijk aroma.

’s Avonds eten we met twee. De kip in de Tamari stond al klaar.   Voor de patatjes gaat Frank de tuin in. Oregano, rozemarijn, thijm,  bieslook. Wat olijfolie en kleingesneden gember en hop de oven in.  Ze komen er uit zoals ik ze nog nooit heb geproefd. Frank is goed met aardappeltjes.  De roerbak was in een paar minuten gepiept. De sla met het blad van de Oost-Indische kers en de rucola maakt het  lekker pittig Een beetje olijfolie, balsamico en nog wat prulletjes erover… Simpel eten, maar o zo lekker.

Louis Philippe stuurde me al een fotootje van een eerste wortel. In mijn sla zit nog een “kassa wortel”. Mijn groeisel is voor de volgende sla. 

“Ben zo blij met mijn nieuw dak”. In een volgend blogje laat ik wat snapshots  zien.  Op zijn balkon staat een bak op poten maar op zijn dak …. zoals een dak bedoeld is om te zijn:-)

oogst in augustus, fotootje van 6/8/2017 Berries
6/8/17: biologische Santé patatjes, gewone kamille. Kervel: 2 en soms zelfs 3 of 4 x een oogst.

Aardappeltjes in de mix. Met 2 potten die in elkaar passen, haal je uit de binnenste een paar stroken.  Bij het oogsten til je de binnenste pot op. En …je kunt zo aan de patatjes.  Geen gegraaf. We hebben al eens gepiept en de piepertjes doen het.  Zalig, zo’n  experiment.

Experiment met kamille: Mijn eerste zaailingen verdwenen als sneeuw voor de zon.  Een beetje schaduw was beter geweest voor ze. Nu staat er een vliegennetje over. Ze appreciëren de verzachting die het netje biedt. Gegroeid als kool:-)  Benieuwd naar het eerste theetje.

Kervel: doet het bij ons overal goed. Met onze eiken is er regelmatig schaduw en de groene kleur van kervel is mooi. Deze week nog een soepje maken.

Minder goed:  in een bak achter staat dille tussen de aardbeitjes. De rozemarijn laat zich niet kisten maar de fijne stengeltjes van de dille hebben wat meer moeite om een plaatsje te behouden. De “macho” bonen en  tomaten gaan voor “full size”. Er is nog, maar het houdt niet over. Of er uit of meer ruimte geven.

Love

Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.