samengesteld beeld van een foto van een moestuinbak op wielen, een watercolor walvis met bessen en de tekst experiments are first times

Bak on the move

Het is vrijdag 7 juli. De kofferbak is stevig gevuld.  De GPS geeft 45″ aan.  In de kern van Wommelgem ligt Hof ten Dorpe.  Zoals Caroline vertelde “mensen verwachten niet dat er zo’n heerlijke tuin aan de achterzijde  ligt.

“We mogen rekenen op een grote groep vrijwilligers om de bakken ineen te steken”.  

 Die bakken moeten zo nu en dan een move doen. En de afgelopen weken had ik met Peter meegedacht over wielen en montage. Als ik thuis langs mijn 90x120cm bak stap,  weet ik “Bye, bye comfortzone. Hello cirkelzaag en andere attributen”.  Inmiddels staat in mijn tuin een gewielde bak met zaailingen de regen op te zuigen.

Het zorgcentrum denkt aan een moule, een aparte basisvorm.  Je hebt 8 sterke armen nodig om de bak er op en af te tillen en ‘that’s it’. Het lijkt  meer voor de hand liggend als wielen voor deze plek. Ik bied aan te helpen bij het monteren, maar nodig zal het niet zijn. Hulp genoeg en MM kennis ook.  Caroline heeft thuis een halve bak staan.

Blij rijd ik terug de E19 op. Waarom ben ik zo blij? Ik was er maar even. “De positieve vibe. Geen verdrietige knaagjes over verouderen en zorg”, weet ik dan.

Na het weekend neemt een meneer contact op over mogelijk transport van  mix. Voorlopig vind ik alleen dure oplossingen omdat het gewicht de prijs bepaalt en één zak naar de 20 kilo gaat. Ik stel de vermiculiet M3 voor die voor een derde in de mix zit. De andere twee delen zijn plaatselijk vaak prima
verkrijgbaar. Alhoewel kwalitatieve compost misschien ook soms wat zoeken is.

Steven werkt graag met hout en vertelt over zijn bak met aanpassingen. De ideale hoogte is 60 cm voor de rolstoel. Enthousiast gaat het verder over zaden en ervaringen. Ik vertel van mijn moestuinbabbel. Maar van Bredene komend is ver. “Voor de mensen die verder wonen kun je op je blog ook iets doen. “wat al gelukt is en wat niet”. En zaden ruilen die je teveel hebt is ook
leuk”.

Gelijk heb je Steven. Misschien kan ik iets in die richting doen.

Love
Berries

Hof ten Dorpe is een woon/zorgcentrum in de Welkomstraat te Wommelgem. De start van de moestuinbakken op poten  valt onder het “Project Warme Tuin” van de Centrale van de Landelijke Gilden

http://www.hoftendorpe.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.