fotootje van een eerste moestuinbabbel

Moestuinbabbel

Ann appte “wat vriendelijk dat de regen gewacht heeft tot ergens vannacht”. “Het was
bijzonder en gezellig”.  Ja, met bijzondere babbelaars gebeurt dat.  Lies stuurde de dag ervoor wat van haar moestuin door. Ze heeft nog maar juist een grondbak zoals Ann, Mira en Johanna.  Gaat als een speer.

Bezig over haar peterselie waar ze stevig van knipt, gaat mijn gsm. “ Mag ik morgen mix komen halen”? “Ik zou met wat kruiden beginnen, zou dat gaan”? En ik vertel van Lies die juist bezig was over haar peterselie, die zich zo goed voelt in de bak met mix.

Langs het moestuintje van mijn schoonvader kom ik op het terras. “Nog even nieuws kijken en dan zijn we er”.” Ik rammel”.  Jacopsjes rammelen nogal gemakkelijk. Toen ik vertelde over het doosje met zaadjes voor mijn eerste klanten tijdens de moestuinbabbel kwam er instant. ” met spinazie voor mij”.” En we bestellen Yumbel eten, we eten mee in de tuin”. Een deel van de familie misten we aan tafel. Het is opbouw van de Ramblas, een straatfestival in Antwerpen. Mijn chaotisch gezin loopt zelden als verwacht.

snapshotje van twee cadeautjes met zaadjes voor eerste klanten van berries
Rika helpt met pakjes en keukengedoe. Een engel met duizend poten.

We experimenteren door alle gerechten ineens in de oven te doen. Op het bovenste fotootje zie je een striptekenaar, een conceptartist en een goede amateurfilmer in gesprek. Je hoort even geen wortel vallen. “Just film”. Jenny kan erover meepraten maar luistert met een glimlachje.  Ann en dochters bladeren door het werk van David, de striptekenaar.  Nick staat recht en zet zich achter de piano. Ook David, Johanna en Mira zie ik die richting opgaan.

Rika en Paul babbelen over bronsgieten. “Creative and more”. Paul had al eens mee naar mijn eerste prototype  op wielen gekeken. Er kan nog gewerkt worden. Mijn slaatje met quinoa is “finished”. Ben de laatste. Het was genieten. Van alles eigenlijk. We zijn het eens. Een beetje chaotisch. Leuker als een strakke planning. En zo viel mijn eerste moestuinbabbel niet in het water en hebben we lekker Yumbel gegeten.

Vrijdag 14 juli  een vervolg? Soms ontbreekt een mail adres. Dus eerste klanten, nog geen uitnodiging gekregen? Stuur een mailtje.  Met plezier!

Love
Berries

Next on Berries blog: David Arroyo laat zich inspireren en tekent voor mijn blog. Yessss…. so nice:-)

 

2 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.