In roze en goudkleuren en een collage van moestuintjes met hartjes in watercolor en de teks "platvloers of op hoge poten."

Platvloers of op hoge poten

Een bak op de grond is simpel en budgetvriendelijk. Vier planken, een worteldoek, een inbus met wat schroeven. Het 30 cm raster boven op een paar zakken mix en je bent vertrokken. Als je een jonge rug hebt en de euro’s tellen mee, waarom zou je niet? Met een paar minuten per dag op je hurken is de klus geklaard. Ook een klimrek is gemakkelijker.

Een oudere rug geniet van de luxe niet te moeten.  Je staat, je pakt een stoel of allebei. En daar betaal je voor.  De slakken houden ook meer van het grondmodel en de wortelvlieg al zeker. Die kan je potenbak niet bereiken. Geen hoogvlieger. Het was een tip van Alex en zijn vrouw toen we binnen in mijn bureautje aan het babbelen waren over de Makkelijke Moestuin.

Het begon verleden week toen ik met Anni in het park was gaan lopen. Thuisgekomen waste ik nog rap huid en haar.“Ding dong”. Met een handdoek rond mijn hoofd ging ik naar de deur. Jawel, daar sta je met belachelijk haar voor twee mensen die absoluut niet willen storen. Uiteindelijk is het maar nat haar en ik zet me erover heen. We spreken af dat ik terug contact opneem voor een bak van 120 x 120 cm.

Het is nu een week later en om 16.00 uur komen ze het grondmodel afhalen. Mijn haar is op tijd gewassen. Het is een stralende dag en de verjaardag van de echtgenoot. Het is ook een dag voor de verjaardag van mijn oudste zoon.

Love

Berries

4 comments:

Slakken… je kan niet ontkennen dat ze goeie smaak hebben, ze gaan voor het lekkere sappige jonge. Vanaf dat het wat ouder en stugger worden slibberen ze er voorbij. Maar ik hoop toch dat ze dit jaar mijn tuintje voorbij gaan. Hopen mag altijd. Met de bak maak je ze het toch wat moeilijker, zeker met houtsnippers er rond. Maar soms denk ik dat ze zelfs vleugels hebben.

Beantwoorden

Ja en als het sappige jonge is opgevreten kan het nooit meer oud en stug worden. Wat een zonde:-) Als je je dochtersbak komt ophalen, geef ik je een bakje cacaodoppen mee. Ruikt lekker naar chocolade en schuurt aan de buiken van de slakken, vinden ze niet fijn. Van onze nieuwe kokosmat had ik wat dunne stroken over die ik er rond had gedrapeerd, hielp dat nu ook of was het mijn optimisme. We gaan in ieder geval voor heerlijke blaadjes jonge sla:-)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.