Een foto met op de voorgrond een bak van de Makkelijke Moestuin met rastervakjes. Rechtsvanonder logo love Berries

zaaien in maart

Met dat zalige weer  gebeurt er van alles met je.  Mijn gedachte over wachten en voorzaaien en direkt in de bak plompen, draait met het weer.

Vanmorgen staat er een voorzaaibakje met vochtige vermiculiet en zaadjes palmkool. Daarnaast een bakje waarin harde spinaziezaadjes liggen te weken. Morgen mogen ze de bak in. Sugarsnaps en wintererwten liggen te kiemen op een vochtig keukenpapiertje. Als er worteltjes aankomen ga ik ze voorzichtig in de bak implanteren.

Zaterdagmorgen een peterselieplantje en wat onbespoten miniplantjes gekocht. Thuisgekomen begin ik te planten. De doosjes van het MM pakket komen te voorschijn en het zaaien begint. Al die zakken zaadjes maken eerst onrustig net een doos vol kleurpotloden. Maar dan begin ik met de rucola, veldsla, postelein, goudsbloem en radijs.

Met een smile stap ik het huis binnen. In gedachte hoor ik m’n moeder zeggen:  “wat loop jij zo te grijnzen? “Heb radijzen geplant”. “Wat heb je gedaan?” En ze zou juist luid genoeg zeggen “Het kan verkeren zei Bredero”.

Wie had vroeger kunnen bedenken wat die plantjes kunnen doen. Die sprietjes en dat zalige weer.

Love

Berries

2 comments:

Hallo,
Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk! Thuis gekomen, hebben we de makkelijk moestuinbak gemonteerd en hij staat te pronken voor het terras! Echt easy. Kon ook niet wachten om de app te installeren en om al radijsjes, peultjes etc. te zaaien. Zalig gevoel!

Beantwoorden

Twijfelde geen moment aan jullie montagecapaciteiten. Mijn uitleg in die richting was voor je man totaal overbodig:-) Nieuwsgierig naar jullie gezichten als er iets groens omhoogfloept uit de bak. Veel plezier en geniet van jullie zondag.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.