Een watercolor afbeelding met bessen, een roodborstje en de tekst Oranje boven

Makkelijke Moestuin 2016

Helemaal enthousiast over de aanpak van Mel en zijn Square Foot Gardening, wilde ik experimenteren met zijn ideeën.

Een belangrijk onderdeel van zijn theorie is de vermiculiet, maar hoe geraak ik eraan. Na wat gegoogle kom ik in Nederland bij Jelles Makkelijke Moestuin terecht en geheel en al gestoeld op de Square Foot Gardening methode van Mel.

Ik terug op mijn vertrouwde plekje op de bank en nu met Jelle’s boek en het vertrouwde haardvuurtje en het glaasje wijn.

Regelmatig moet ik hardop lachen. Ik ben en blijf Nederlander en kan het no nonsense taalgebruik wel waarderen. Zalig ook dat stukje over die weerzin van vroeger voor het spitten in  mama’s moestuin.

Tot .. zijn moeder een boek meeneemt uit Amerika. Jawel.. Square Foot Gardening van Mel. En zijn tegenzin verdween als sneeuw voor de zon toen hij dacht dit kan echt werken. Ik had juist hetzelfde gevoel gehad.

Jammer dat het vroor dat het kraakte,  anders kon ik al vooruit met de geit. Uiteindelijk pas toen het seizoen afgelopen was, kwam het ervan. Maar op 1 augustus was het zover. Vandaag is de dag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.